Close

Om os

Haldbjerg Shelters ligger på en bakke ved Gribskov i Kongernes Nationalpark. Bakken hedder fra gammel tid Haldbjerg og har udsigt over Solbjerg Engsø og nem adgang til Gribskov.  En del af bakken blev i 1950’erne udgravet for at bruge sand/grus til etablering af veje og stier i Nordsjælland. Denne aktivitet efterlod et fantastisk naturområde med kuperet terræn og stejle skrænter uberørt siden midt 1960’erne.

Den smukke udsigt

Vi havde i udgangspunktet lyst til at dele den smukke udsigt, som vi hver dag står op til, med andre. Samtidig ønskede vi at skabe mere natur og plante en skovhave ud fra permakultur principper. 

Vi har derfor beplantet dele af området med træer, buske og planter, hvor frugterne eller dele af planten kan spises frisk eller forarbejdet. I denne proces lærte vi, at den gamle hestefold var et naturbeskyttet overdrev og ikke kunne beplantes i det omfang vi oprindelig havde planlagt. 

Dog må man stadig opholde sig på området, slå et telt op og nyde bålet og solopgangen over Gribskov og fuglelivet ved Solbjerg Engsø. 

Se visitnordsjælland
Frivillige hjælpere og samarbejdspartnere

Udviklingen af området, beplantning, rydning af gammel skov, rådgivning i offentlig forvaltning og markedsføring var ikke blevet til uden vores fantastiske familie og skønne venner, samt ildsjæle for pilgrimsruten Tisvildevejen, Nordsjælland Landboforening og Gribskov kommunes teknik- og miljøforvaltning. 

book overnatning
Naturens kloster

I den dybe kløft, efterladt af grusgravningens aktivitet, er der en utrolig ro og varme, og bakkeskråningen mod syd med udkig over land og engen med den lille sø kalder påmange forskellige aktiviteter. I skrivende stund er de første shelters ved at blive opført – en på bakken og en i kløften. 

Samtidig arbejder vi på at finde finansiering til et naturrum på grunden – en bygning der skal understøtte såvel aktivitet som refleksion, en form for ”naturens kloster” og som refererer til Haldbjergs beliggenhed på pilgrimsruten Tisvildevejen. Naturrummet skal med tiden kunne tilbyde ophold til pilgrimsvandrere.

Om ejerne

”Vi” er ……Tonny, IT-konsulent med mange års spejderarbejde i bagagen og Tine, HR-konsulent og frugt- og grøntentusiast, der sammen fik ideen om at udvide vores villahave med først overdrevet og siden med kløften og engen. 

Vores familier og venner har fulgt vores projekt tæt og været en uvurderlig støtte og hjælp – mange timer og kræfter er lagt i at realisere vores idéer.

Vi glæder os til at byde jer velkommen ”på bjerget”.